Het recept

Op zoek naar een recept voor kip curry? Probeer dan zeker het Aziatische recept met kokosmelk, Aziatische groenten en Our Medina Mix zorgen voor een unieke frisse, zoete en aangenaam hete smaak.

 

Ingrediënten:

·        2 kipfilets
·        1 blik kokosmelk
·        2 eetlepels Our Medina Mix
·        1 mango
·        1 rode paprika
·        1 teentje knoflook
·        2 lente-uitjes
·        1/2 rode ui
·        sugar snaps
·        ahornsiroop
·        1 eetlepel arachideolie
·        Sap van een halve limoen
·        1 theelepel paprikapoeder
·        Ter decoratie: chili, gehakte wasabi-noten, verse koriander
·        Als bijgerecht: rijst

 

Werkwijze:

1.     Week voor het uiteindelijke kookproces de kip een paar uur in kokosmelk, 1 eetlepel Our Medina Mix en het sap van een halve limoen.
2.     Snijd de lente-uitjes in ringen, snipper de rode ui, snipper de knoflook, hak de peultjes grof, snijd de mango in blokjes en snijd de paprika in fijne reepjes.
3.     Haal de kipfilet uit de marinade.
4.     Verhit de wokpan met hierin de arachideolie en fruit de ui met de knoflook en paprika aan. Voeg dan de mango, de peultjes, paprika poeder en 1 eetlepel Our Medina Mix toe. Bak alles kort en blus af met 90% van de marinade. Breng aan de kook en maak het op smaak met eventueel een beetje gembersiroop, zout, peper, worchester.
5.     Grill de kipfilet aan en bestrijk hem met ahornsiroop en besprenkel hem steeds beetje bij beetje met de rest van de marinade tot de kip een kerntemperatuur van 75 graden heeft bereikt.
6.     Snijdt de kip in mooie plakjes en serveer het samen met de groenten, het gewenste bijgerecht en de eerder gehakte wasabi noten, de koriander en de in ringen gesneden chili en geniet ervan.